HAPPYSAD

16.10.2022 (niedziela)
19:00

Opis

Bilety:
80 zł z Kartą Wytwórni / 90 zł bez Karty
W dniu koncertu: 90 zł z Kartą Wytwórni /100 zł bez Karty

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, wyprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie ponad 1300 koncertów w całym kraju, 5 platynowych i 3 złote płyty oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 r. ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”, a rok później „Podróże i pod prąd”. 1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez Happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. Premiera tej płyty znalazła się na pierwszym miejscu OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Dziś „Wszystko jedno” i „Nieprzygoda” są platynowymi płytami.

Koncertowe wydawnictwo DVD Happysad „Na żywo w STUDIO” zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a pół roku później zostało platynową płytą.

W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.

Kolejne premierowe płyty zespołu debiutowały na szczycie OLIS i szybko pokrywały się złotem, a wydana w 2009 r. płyta „Mów mi dobrze” oraz pochodząca z 2012 r. „Ciepło/zimno” zyskały status platynowej płyty.
W 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W 2014 roku nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Kolejna płyta zespołu „Ciało obce” pochodzi z lutego 2017 r, a albumowi towarzyszy 11 wideoklipów zrobionych przez ekipę SKY Piastowskie, które w ciągu roku od premiery zgromadziły ponad 10 milionów wyświetleń, a album ma status złotej płyty.

Ósma płyta Happysad nosi tytuł „Rekordowo Letnie Lato”, ukazała się 29 listopada 2019 r, a przy jej powstaniu zespół współpracował z pięcioma producentami (Leszek Kamiński, Jacek Miłaszewski, Paweł Cieślak, Marcin Bors, Bogdan Kondracki).

Rok 2020 przyniósł kolejne wydawnictwo koncertowe (2CD/DVD) będące rejestracją koncertu na Pol’and’Rock Festival 2019.

W 2021 roku zespół obchodził dwudziestolecie istnienia, które świętował okolicznościową płytą „Odrzutowce i Kowery” oraz książką biograficzną „Zanim pójdę. Długa droga zespołu Happysad” autorstwa Żanety Gotowalskiej.

Skład zespołu:

Kuba Kawalec – wokal, gitara

Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara

Artur Telka – bas

Jarek Dubiński – Dubin – perkusja

Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal

Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe, wokal

Dyskografia:

„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records) (platyna)
„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records) (złoto)
„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)
„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records) (platyna)
„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production) (platyna)
„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)
„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production) (platyna)
„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)
„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production) (platyna)
„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. 2CD/DVD (Złoty Melon)
„Jakby nie było jutra” – 2014 r. (Mystic Production) (złoto)
„Ciało obce” – 2017 r. (Mystic Production) (złoto)
„Rekordowo Letnie Lato” – 2019 r. (Mystic Production)
„Pol’and’Rock 2019” – 2020 r. (Złoty Melon/Mystic Production)
„Odrzutowce i Kowery” – 2021 r. (Mystic Production)

Organizatorzy:

Klub Wytwórnia

Prosimy o zachowanie paragonu fiskalnego, który jest podstawą do zwrotu pieniędzy w przypadku odwołania koncertu!
Koncert dostępny w ramach Karty VIP

Harmonogram:

18:00 Otwarcie bramek
19:00 Happysad